Gyümölcs Dinnyék ízének javítása Szükséges: só. Ha a dinnyeszeleteket megsózzuk, sokkal jobb ízük lesz.
BS-Kiegészítés: A „sós” = „jobb”?
***
ÉTEL
Savanyú íz kijavítása
Szükséges: tej, cukor.
Ha túl savanyú lett az étel, tegyünk hozzá egy kevés enyhén cukrozott tejet.
BS-Kiegészítés:
És ha a tej savanyodott meg?
***
Gyümölcs
Alma tárolása
Szükséges: víz, hagyma.
Az alma sokkal tovább tárolható, ha száraz hagymaszeletekből készített főzettel megpermetezzük. A hagymaíz néhány héten belül elmúlik.
BS-Kiegészítés:
Ez azt jelenti, hogy néhány hétig nem nyúlhatunk hozzá?
***
Gyümölcs
Banán frissen tartása
Szükséges: befőttesüveg.
Ha a hámozatlan banánokat egy befőttesüvegben egymás mellé állítjuk, s jól lefedjük, akkor tovább frissek maradnak. A banán nem bírja az alacsony hőmérsékletet. Ne tegyük hűtőszekrénybe!
BS-Kiegészítés:
A banán annyira trópusi, hogy a hűvösben gyorsabban romlik!
***
Gyümölcs
Déligyümölcsök érlelése
Szükséges: mélyhűtő.
Mélyhűtéssel a kemény héjú déligyümölcsök puhák és érettek lesznek.
BS-Kiegészítés:
A hűvösben a déligyümölcs nem csak idegileg, de szövetileg is belerokkannak!
***
Gyümölcs
Dinnyék ízének javítása
Szükséges: só.
Ha a dinnyeszeleteket megsózzuk, sokkal jobb ízük lesz.
BS-Kiegészítés:
A „sós” = „jobb”?
***
Gyümölcs
Földieper nem okozhat csalánkiütést
Szükséges: cukor, tej vagy tejszín.
Az eper nem okoz csalánkiütést, ha enyhén cukrozva, tejszínhabbal vagy tejjel fogyasztjuk.
BS-Kiegészítés:
Persze, ez sem cukorbetegeknek, sem tejérzékenyeknek nem ajánlott.
***
Gyümölcs
Őszibarackbefőtt ízesebb lesz
Szükséges: őszibarack magja.
Az őszibarackbefőtt ízesebb lesz, ha az üvegbe egy-két szem őszibarackmagot teszünk.
BS-Kiegészítés:
Elhitetjük a gyümölcshússal, hogy még egészben van?
***
Gyümölcskészítmények
Mazsola és szerecsendió puhítása
Szükséges: rum vagy bor, vagy vízzel hígított citromlé, vagy cukorszirup.
Ha a beszáradt mazsolát és szerecsendiót ½ órára rumba, borba, hígított citromlébe vagy cukorszirupba tesszük, akkor puhák és rendkívül jó ízűek lesznek.
BS-Kiegészítés:
Ha tehát egy zacskó beszáradt mazsolát leöblítünk egy nagy adag borral, rummal, akkor rendkívül jóízűen fogunk kacagni.
***
Folyt.köv.
A praktikák forrása:
Háztartási Kézikönyv – Házi praktikák, fortélyok – Jól bevált háziszerek, praktikus tippek, megjelent a Paramédia Reklámpropaganda Kft. És a PLÁNUM GMK gondozásában