HÚS-Ropogós és szaftos sültek-Szükséges: cukor.-Mindenféle sült gyorsan barnul meg és ropogósabb lesz, ha sütés közben egy kevés cukorral szórjuk meg. BS-Kieg.:Ha barna cukorral, akkor még gyorsabban!
Kép forrása: https://m.blog.hu/go/goldenapple/image/SugarBrownDark.jpg
***
Hagyma
Ízletes elkészítése
Szükséges: ecet vagy vörösbor
Az ecetben vagy vörösborban főtt hagyma ízletes és könnyen emészthető.
BS-Kiegészítés:
Ha a hagymát nem főzzük meg a vörösborban, hanem azt megisszuk előtte, akkor mindegy, hogy a hagyma mennyire ízletes az ételben.
***
HÚS
Birkahús ízének feljavítása
Szükséges: mustár vagy fél hagyma.
A birkahúsnak nem lesz olyan erős szaga és jobb ízű lesz, ha – miután megborsoztuk és megsóztuk – vékonyan bekenjük mustárral vagy egy félbevágott hagymával.
BS-Kiegészítés:
Nem egyszerűbb, ha a levágás előtti héten csak mustárral és hagymával etetjük a birkát?
***
HÚS
Főtt hús ízesebb, puhább lesz
Szükséges: ecet.
A főtt hús ízletesebb és puhább lesz, ha a vízbe egy kevés ecetet öntünk.
BS-Kiegészítés:
… És? Megisszuk mellé?
***
HÚS
Raguk elsózásának megszüntetése
Szükséges: reszelt, nyers burgonya.
Megszűnik az elsózott íz, ha a raguhoz egy reszelt, nyers burgonyát adunk.
BS-Kiegészítés:
Ha pedig kicsit főzzük még, akkor burgonyafőzelék lesz belőle.
***
HÚS
Ropogós libasült
Szükséges: hideg sör vagy sós víz.
Ha a libasültet a sütési idő vége előtt kevéssel hideg sörrel vagy sós vízzel locsoljuk, akkor rendkívül ropogós lesz.
BS-Kiegészítés:
Mindezt az elfogyasztás után is lelocsolhatjuk hideg sörrel! (Vagy közben kiderült ételmérgezés miatt, vagy ha kiderült, hogy a liba madárinfluenzában szenvedett, akkor meleg és nagy mennyiségű sós vízzel!)
***
HÚS
Ropogós és szaftos sültek
Szükséges: cukor.
Mindenféle sült gyorsan barnul meg és ropogósabb lesz, ha sütés közben egy kevés cukorral szórjuk meg.
BS-Kiegészítés:
Ha barna cukorral, akkor még gyorsabban!
***
HÚS
Sötét és ízletes húsleves
Szükséges: szárított gomba.
A túl világosra sikerült húsleves sötétebb lesz és jobb ízű lesz, ha szárított gombát főzünk benne,
BS-Kiegészítés:
Igaz, akkor már nem igazán hús-, hanem inkább gombaleves!
***
HÚS
Sültek levének jobb ízhatása
Szükséges: alma.
Ha sültek készítésekor egy almaszeletet teszünk a serpenyőbe, akkor pikáns ízű lesz a pecsenyelé.
BS-Kiegészítés:
Ugyanez a módszer fordítva nem alkalmazható almaszósz készítésekor!
***
Folyt. köv.
A praktikák forrása:
Háztartási Kézikönyv – Házi praktikák, fortélyok – Jól bevált háziszerek, praktikus tippek, megjelent a Paramédia Reklámpropaganda Kft. És a PLÁNUM GMK gondozásában