HTML

Ami a háztartási kézikönyvekből kimaradt

BRAIN STORMING, alias Aforizmágus, alias Mroj Rzystofw... gyakorlott túlélő városi nomád, aki nemcsak főiskolai tantárgyként tanulta a Háztartástant (négy féléven át), hanem igyekszik gazdagítani is a témát... ha másként nem, hát bemutatva a lélekgyilkos otthoni robotmunka derűs oldalát is... ):o)

Bejegyzések

Címkék

Címkefelhő

Friss topikok

425261681_799979835507466_7727085481386907061_n.jpg
200. Szőrtelenítéssel a takarékosság és higiénia felé
A férfiak többsége legalább annyira ódzkodik a szőrzete eltávolításától, mint amennyire vágynak is arra, hogy olyanok legyenek, mint a reklámokban mutogatott szőrtelen modellek. Az esztétikai jellegű előnyöktől eltekintve fontos higiéniai és takarékossági szempontoknak is megfelelhetünk, ha szőrtelenítünk. A férfiak (akiknek valószínűleg elenyésző száma olvas ilyen írásokat) most „megálljt” parancsolnának még csak a gondolatnak is, mert a fejükben javarészt csak a nők szőrtelenítési technikái léteznek, mint a borotválás, a gyantázás, a szőrszálakat tövestől kitépő gépek használata… Holott a célnak a haj- és szakállvágó gépek is tökéletesen megfelelnek, amik nullás méretben is vágnak.
A szőrtelenítéssel a megfelelő tisztálkodáshoz szükséges szappan és egyéb szerek mennyisége mintegy felére csökkenthető, nem beszélve a törölközők használatáról. A szőrtüszők faggyúja által nedvesen tartott szőrszálak egyrészt reszelő módjára koptatják a szappant, a faggyú pedig nehezebben lemosható, mint a szennyeződött és hámló bőrréteg. A törölközőkre is csak felerészben lesz szükség, vagyis egy törülköző kb. kétszer annyi idő alatt szennyeződik be, „érik meg a mosásra”, mint szőrös test törlése esetén.
forrás:
BRAIN STORMING: Ami a háztartási kézikönyvekből kimaradt …

Címkék: tisztálkodás szőrtelenítés higiénia szőrzet

komment

süti beállítások módosítása