Kenyér Tárolása – Szüks.: kockacukor. - BS: .1: De ha meg is penészedne, a cukor miatt jó íze lesz! - 2: Nem lesz ideje megpenészedni, mert a cukor miatt a csótányok és hangyák addigra felzabálják.
Kép forrása:
http://www.istockphoto.com/file_thumbview_approve/2456691/2/istockphoto_2456691_palmetto_roach.jpg
***
HÚS
Sültek levének jobb ízhatása
Szükséges: citromlé.
Finomabb lesz a pecsenyelé, ha a sütés befejezése után citromlét csepegtetünk bele.
BS-Kiegészítés:
Aha! – Így már érthető a sült malac szájában a citrom!
***
HÚS
Szárnyasok sütése, puhítása
Szükséges: tej, paprika, só.
A szárnyas rendkívül ropogós lesz, ha sütés előtt és párolás közben néhányszor tej, paprika és só keverékével megkenjük.
BS-Kiegészítés:
Valószínű, hogy a szárnyaló szellentésünk is ropogós lesz, ha mindezt a tejes turmixot magában fogyasztjuk!
***
HÚS
Szárnyasok sütése, puhítása
Szükséges: citromlé.
A szárnyasok húsa puhább lesz, ha elkészítés előtt citromlével bekenjük.
BS-Kiegészítés:
Persze ez már a levágás után értendő!
***
Húskészítmények
Sonkafrissen tartása
Szükséges: nyers tojásfehérje.
Ha a sonka vágási felületét nyers tojásfehérjével kenjük be, tovább marad friss.
BS-Kiegészítés:
Mármint a sonka – a tojásfehérje nem!
***
Kávé
Régi ízének javítása
Szükséges: kávédaráló.
A régebbi kávé íze ismét jó lesz, ha újra megdaráljuk a kávédarálón.
BS-Kiegészítés:
… és miBEN daráljuk meg, ha már nem a kávédarálóBAN, hanem RAJTA daráljuk meg???
***
Kenyér
Tárolása
Szükséges: kockacukor.
Ha néhány szem kockacukrot teszünk a kenyértartóba, nem penészedik meg olyan gyorsan a kenyér. (A cukrot időnként ki kell cserélni!)
BS-Kiegészítés:
No.1.:
De ha meg is penészedne, a cukor miatt jó íze lesz!
No.2.:
Nem lesz ideje megpenészedni, mert a cukor miatt odasereglő csótányok és hangyák addigra felzabálják.
***
Majonéz
Színének erősítése, sűrítése és hígítása
Szükséges: citromlé.
A majonézt kevés citromlével könnyen hígíthatjuk.
BS-Kiegészítés:
És sok citromlével még könnyebben?
***
Rizs
Összeragadás megakadályozása
Szükséges: olaj.
Ha néhány csepp olajat teszünk a főzővízbe, nem ragad össze a rizs.
BS-Kiegészítés:
… és valószínűleg nem is kopik majd annyira!
***
Folyt. köv.
A praktikák forrása:
Háztartási Kézikönyv – Házi praktikák, fortélyok – Jól bevált háziszerek, praktikus tippek, megjelent a Paramédia Reklámpropaganda Kft. És a PLÁNUM GMK gondozásában
http://www.istockphoto.com/file_thumbview_approve/2456691/2/istockphoto_2456691_palmetto_roach.jpg