Sárgarépa előkészítése, ízének javítása cukorral: A párolt répa nagyon jó ízű, ha kevés cukrot adunk hozzá. --- BS-Kiegészítés: Ha sokat, akkor nagyon-nagyon jó ízű?
***
Zöldségek
Karfiol színének megőrzése, ízének javítása
Szükséges: száraz kenyér vagy citromlé.
A karfiol megtartja eredeti színét, ha főzővizébe egy darab száraz kenyeret vagy citromlét teszünk.
BS-Kiegészítés:
… egy darab száraz citromlét???
***
Zöldségek
Petrezselyem felfrissítése
Szükséges: meleg víz.
Ha a fonnyadt petrezselymet fél órára forró vízbe tesszük, ismét friss lesz.
BS-Kiegészítés:
Kár, hogy ez más fonnyadt dologra ez a módszer nem feltétlenül igaz!
***
Zöldségek
Sárgarépa előkészítése, ízének javítása
Szükséges: cukor.
A párolt répa nagyon jó ízű, ha kevés cukrot adunk hozzá.
BS-Kiegészítés:
Ha sokat, akkor nagyon-nagyon jó ízű?
***
Zöldségek
Savanyú káposzta ízének javítása
Szükséges: reszelt alma.
A savanyú káposzta nagyon finom, ha kevés reszelt almát adunk hozzá.
BS-Kiegészítés:
Na most, a SAVANYÚ káposzta hogyan lesz finomabb? Édesebb lesz? De akkor már nem savanyú káposzta?
***
Zöldségek
Spárga tárolása, íze
Szükséges: ecet vagy só, víz, konyharuha.
A spárga úgy marad a legfrissebb, ha nedves ecetes vagy sós kendőbe csavarva tároljuk a hűtőszekrény zöldséges fiókjában.
BS-Kiegészítés:
Ezt valószínűleg nem a hagyományos paraszti tradíció eszelte ki!
***
Zöldségek
Spárga tárolása, íze
Szükséges: cukor.
Ha a spárga vizéhez fél kávéskanálnyi cukrot adunk, biztosan nem lesz keserű a zöldség.
BS-Kiegészítés:
Ha egészet, akkor nem egyszerűen „biztos”, hanem egyenesen „tuti”!
***
Zöldségek
Torma okozta gondok megszüntetése
Szükséges: mélyhűtő.
Nem könnyezünk, ha a tormát megfagyasztjuk és fagyot állapotban reszeljük le.
BS-Kiegészítés:
De lehet, hogy az is segít, ha előtte jól kisírjuk magunkat.
***
Zöldségek
Zeller színének megőrzése, ízének javítása.
Szükséges: reszelt alma.
Ha a zellersalátához kevés reszelt almát teszünk, sokkal jobb ízű lesz.
BS-Kiegészítés:
Akkor már nem érdemesebb almás-zellersalátát készíteni?
***
Folyt. köv.