HTML

Ami a háztartási kézikönyvekből kimaradt

BRAIN STORMING, alias Aforizmágus, alias Mroj Rzystofw... gyakorlott túlélő városi nomád, aki nemcsak főiskolai tantárgyként tanulta a Háztartástant (négy féléven át), hanem igyekszik gazdagítani is a témát... ha másként nem, hát bemutatva a lélekgyilkos otthoni robotmunka derűs oldalát is... ):o)

Bejegyzések

Címkék

Címkefelhő

Friss topikok

Sárgarépa előkészítése, ízének javítása cukorral: A párolt répa nagyon jó ízű, ha kevés cukrot adunk hozzá. --- BS-Kiegészítés: Ha sokat, akkor nagyon-nagyon jó ízű?

***

Zöldségek

Karfiol színének megőrzése, ízének javítása

Szükséges: száraz kenyér vagy citromlé.

A karfiol megtartja eredeti színét, ha főzővizébe egy darab száraz kenyeret vagy citromlét teszünk.

BS-Kiegészítés:

… egy darab száraz citromlét???

***

Zöldségek

Petrezselyem felfrissítése

Szükséges: meleg víz.

Ha a fonnyadt petrezselymet fél órára forró vízbe tesszük, ismét friss lesz.

BS-Kiegészítés:

Kár, hogy ez más fonnyadt dologra ez a módszer nem feltétlenül igaz!

***

Zöldségek

Sárgarépa előkészítése, ízének javítása

Szükséges: cukor.

A párolt répa nagyon jó ízű, ha kevés cukrot adunk hozzá.

BS-Kiegészítés:

Ha sokat, akkor nagyon-nagyon jó ízű?

***

Zöldségek

Savanyú káposzta ízének javítása

Szükséges: reszelt alma.

A savanyú káposzta nagyon finom, ha kevés reszelt almát adunk hozzá.

BS-Kiegészítés:

Na most, a SAVANYÚ káposzta hogyan lesz finomabb? Édesebb lesz? De akkor már nem savanyú káposzta?

***

Zöldségek

Spárga tárolása, íze

Szükséges: ecet vagy só, víz, konyharuha.

A spárga úgy marad a legfrissebb, ha nedves ecetes vagy sós kendőbe csavarva tároljuk a hűtőszekrény zöldséges fiókjában.

BS-Kiegészítés:

Ezt valószínűleg nem a hagyományos paraszti tradíció eszelte ki!

***

Zöldségek

Spárga tárolása, íze

Szükséges: cukor.

Ha a spárga vizéhez fél kávéskanálnyi cukrot adunk, biztosan nem lesz keserű a zöldség.

BS-Kiegészítés:

Ha egészet, akkor nem egyszerűen „biztos”, hanem egyenesen „tuti”!

***

Zöldségek

Torma okozta gondok megszüntetése

Szükséges: mélyhűtő.

Nem könnyezünk, ha a tormát megfagyasztjuk és fagyot állapotban reszeljük le.

BS-Kiegészítés:

De lehet, hogy az is segít, ha előtte jól kisírjuk magunkat.

***

Zöldségek

Zeller színének megőrzése, ízének javítása.

Szükséges: reszelt alma.

Ha a zellersalátához kevés reszelt almát teszünk, sokkal jobb ízű lesz.

BS-Kiegészítés:

Akkor már nem érdemesebb almás-zellersalátát készíteni?

***

Folyt. köv.

Címkék: zöldség spárga zeller savanyú káposzta karfiol sárgarépa torma petrezselyem

komment

süti beállítások módosítása