HTML

Ami a háztartási kézikönyvekből kimaradt

BRAIN STORMING, alias Aforizmágus, alias Mroj Rzystofw... gyakorlott túlélő városi nomád, aki nemcsak főiskolai tantárgyként tanulta a Háztartástant (négy féléven át), hanem igyekszik gazdagítani is a témát... ha másként nem, hát bemutatva a lélekgyilkos otthoni robotmunka derűs oldalát is... ):o)

Bejegyzések

Címkék

Címkefelhő

Friss topikok

Zöldségek Elszíneződésének megszüntetése sóval - A padlizsán enyhén keserű íze csökken, ha felszeletelve megsózzuk, és állni hagyjuk. - BS-Kieg:Ugyanez a depressziósok keserűségére nem alkalmazható.

***

Zöldségek

Burgonyapüré simábbá és levegősebbé tétele

Ha a forró tejjel való összekeverés előtt vajjal vagy margarinnal keverjük el a burgonyát, akkor simább lesz a burgonyapüré

BS-Kiegészítés:

… Tehát nem kell vasalni?

***

Zöldségek

Burgonyapüré simábbá és levegősebbé tétele

Szükséges: sütőpor

A burgonyapüré nagyon finom lesz, ha kevés sütőport adunk hozzá.

BS-Kiegészítés:

A legfinomabb akkor lesz, ha eleve süteményt teszünk bele!

***

Zöldségek

Elszíneződésének megszüntetése

Szükséges: só.

A padlizsán enyhén keserű íze csökken, ha felszeletelve megsózzuk, és állni hagyjuk.

BS-Kiegészítés:

Ugyanez a depressziósok keserűségére nem alkalmazható.

***

Zöldségek

Elszíneződésének megszüntetése

Szükséges: citromlé.

A padlizsán jobb ízű és nem színeződik el, ha jól becitromozzuk.

BS-Kiegészítés:

No, de mire használható a padlizsános citrom?

***

Zöldségek

Felfrissítése és minőségromlás elkerülése

Szükséges: ecet vagy só, vagy citromlé, hideg víz.

A fonnyadt zöldségek és saláták újra frissek lesznek, ha hideg, enyhén ecetes, sós vagy citromlés vízbe mártjuk, lecsepegtetjük, majd kis időre lefedve állni hagyjuk őket.

BS-Kiegészítés:

Fonnyadt emberi testrészekre ez az eljárás nem alkalmazható!

***

Zöldségek

Fokhagyma ízhatásának csökkentése

Ha kivágjuk a fokhagymagerezd középső részéből a zöld részt, csökken a szaga.

BS-Kiegészítés:

… A fokhagymagerezdnek, vagy a zöld résznek?

***

Zöldségek

Gomba tárolása, ízének megőrzése

Szükséges: papírtányér.

Papírtányérban friss marad a gomba a hűtőszekrényben.

BS-Kiegészítés:

… Akár a penész!

***

Zöldségek

Gomba tisztítása

Szükséges: folyóvíz, szivacs.

Víz alatt és szivaccsal tisztítható legkönnyebben a gomba.

BS-Kiegészítés:

… Mellékletben lásd a búvárkodási ismereteket!

***

Folyt. köv.

Címkék: gomba zöldség fokhagyma padlizsán burgonyapüré

komment

süti beállítások módosítása