Zöldségek Elszíneződésének megszüntetése sóval - A padlizsán enyhén keserű íze csökken, ha felszeletelve megsózzuk, és állni hagyjuk. - BS-Kieg:Ugyanez a depressziósok keserűségére nem alkalmazható.
***
Zöldségek
Burgonyapüré simábbá és levegősebbé tétele
Ha a forró tejjel való összekeverés előtt vajjal vagy margarinnal keverjük el a burgonyát, akkor simább lesz a burgonyapüré
BS-Kiegészítés:
… Tehát nem kell vasalni?
***
Zöldségek
Burgonyapüré simábbá és levegősebbé tétele
Szükséges: sütőpor
A burgonyapüré nagyon finom lesz, ha kevés sütőport adunk hozzá.
BS-Kiegészítés:
A legfinomabb akkor lesz, ha eleve süteményt teszünk bele!
***
Zöldségek
Elszíneződésének megszüntetése
Szükséges: só.
A padlizsán enyhén keserű íze csökken, ha felszeletelve megsózzuk, és állni hagyjuk.
BS-Kiegészítés:
Ugyanez a depressziósok keserűségére nem alkalmazható.
***
Zöldségek
Elszíneződésének megszüntetése
Szükséges: citromlé.
A padlizsán jobb ízű és nem színeződik el, ha jól becitromozzuk.
BS-Kiegészítés:
No, de mire használható a padlizsános citrom?
***
Zöldségek
Felfrissítése és minőségromlás elkerülése
Szükséges: ecet vagy só, vagy citromlé, hideg víz.
A fonnyadt zöldségek és saláták újra frissek lesznek, ha hideg, enyhén ecetes, sós vagy citromlés vízbe mártjuk, lecsepegtetjük, majd kis időre lefedve állni hagyjuk őket.
BS-Kiegészítés:
Fonnyadt emberi testrészekre ez az eljárás nem alkalmazható!
***
Zöldségek
Fokhagyma ízhatásának csökkentése
Ha kivágjuk a fokhagymagerezd középső részéből a zöld részt, csökken a szaga.
BS-Kiegészítés:
… A fokhagymagerezdnek, vagy a zöld résznek?
***
Zöldségek
Gomba tárolása, ízének megőrzése
Szükséges: papírtányér.
Papírtányérban friss marad a gomba a hűtőszekrényben.
BS-Kiegészítés:
… Akár a penész!
***
Zöldségek
Gomba tisztítása
Szükséges: folyóvíz, szivacs.
Víz alatt és szivaccsal tisztítható legkönnyebben a gomba.
BS-Kiegészítés:
… Mellékletben lásd a búvárkodási ismereteket!
***
Folyt. köv.