HTML

Ami a háztartási kézikönyvekből kimaradt

BRAIN STORMING, alias Aforizmágus, alias Mroj Rzystofw... gyakorlott túlélő városi nomád, aki nemcsak főiskolai tantárgyként tanulta a Háztartástant (négy féléven át), hanem igyekszik gazdagítani is a témát... ha másként nem, hát bemutatva a lélekgyilkos otthoni robotmunka derűs oldalát is... ):o)

Bejegyzések

Címkék

Címkefelhő

Friss topikok

Kenyér Tárolása – Szüks.: kockacukor. - BS: .1: De ha meg is penészedne, a cukor miatt jó íze lesz! - 2: Nem lesz ideje megpenészedni, mert a cukor miatt a csótányok és hangyák addigra felzabálják.

Kép forrása:

http://www.istockphoto.com/file_thumbview_approve/2456691/2/istockphoto_2456691_palmetto_roach.jpg

***

HÚS

Sültek levének jobb ízhatása

Szükséges: citromlé.

Finomabb lesz a pecsenyelé, ha a sütés befejezése után citromlét csepegtetünk bele.

BS-Kiegészítés:

Aha! – Így már érthető a sült malac szájában a citrom!

***

HÚS

Szárnyasok sütése, puhítása

Szükséges: tej, paprika, só.

A szárnyas rendkívül ropogós lesz, ha sütés előtt és párolás közben néhányszor tej, paprika és só keverékével megkenjük.

BS-Kiegészítés:

Valószínű, hogy a szárnyaló szellentésünk is ropogós lesz, ha mindezt a tejes turmixot magában fogyasztjuk!

***

HÚS

Szárnyasok sütése, puhítása

Szükséges: citromlé.

A szárnyasok húsa puhább lesz, ha elkészítés előtt citromlével bekenjük.

BS-Kiegészítés:

Persze ez már a levágás után értendő!

***

Húskészítmények

Sonkafrissen tartása

Szükséges: nyers tojásfehérje.

Ha a sonka vágási felületét nyers tojásfehérjével kenjük be, tovább marad friss.

BS-Kiegészítés:

Mármint a sonka – a tojásfehérje nem!

***

Kávé

Régi ízének javítása

Szükséges: kávédaráló.

A régebbi kávé íze ismét jó lesz, ha újra megdaráljuk a kávédarálón.

BS-Kiegészítés:

… és miBEN daráljuk meg, ha már nem a kávédarálóBAN, hanem RAJTA daráljuk meg???

***

Kenyér

Tárolása

Szükséges: kockacukor.

Ha néhány szem kockacukrot teszünk a kenyértartóba, nem penészedik meg olyan gyorsan a kenyér. (A cukrot időnként ki kell cserélni!)

BS-Kiegészítés:

No.1.:

De ha meg is penészedne, a cukor miatt jó íze lesz!

No.2.:

Nem lesz ideje megpenészedni, mert a cukor miatt odasereglő csótányok és hangyák addigra felzabálják.

***

Majonéz

Színének erősítése, sűrítése és hígítása

Szükséges: citromlé.

A majonézt kevés citromlével könnyen hígíthatjuk.

BS-Kiegészítés:

És sok citromlével még könnyebben?

***

Rizs

Összeragadás megakadályozása

Szükséges: olaj.

Ha néhány csepp olajat teszünk a főzővízbe, nem ragad össze a rizs.

BS-Kiegészítés:

… és valószínűleg nem is kopik majd annyira!

***

Folyt. köv.

A praktikák forrása:

Háztartási Kézikönyv – Házi praktikák, fortélyok – Jól bevált háziszerek, praktikus tippek, megjelent a Paramédia Reklámpropaganda Kft. És a PLÁNUM GMK gondozásában

http://www.istockphoto.com/file_thumbview_approve/2456691/2/istockphoto_2456691_palmetto_roach.jpg

Címkék: kávé kenyér hús rizs majonéz húskészítmények

komment

süti beállítások módosítása