HTML

Ami a háztartási kézikönyvekből kimaradt

BRAIN STORMING, alias Aforizmágus, alias Mroj Rzystofw... gyakorlott túlélő városi nomád, aki nemcsak főiskolai tantárgyként tanulta a Háztartástant (négy féléven át), hanem igyekszik gazdagítani is a témát... ha másként nem, hát bemutatva a lélekgyilkos otthoni robotmunka derűs oldalát is... ):o)

Bejegyzések

Címkék

Címkefelhő

Friss topikok

HÚS-Ropogós és szaftos sültek-Szükséges: cukor.-Mindenféle sült gyorsan barnul meg és ropogósabb lesz, ha sütés közben egy kevés cukorral szórjuk meg. BS-Kieg.:Ha barna cukorral, akkor még gyorsabban!

Kép forrása: https://m.blog.hu/go/goldenapple/image/SugarBrownDark.jpg

***

Hagyma

Ízletes elkészítése

Szükséges: ecet vagy vörösbor

Az ecetben vagy vörösborban főtt hagyma ízletes és könnyen emészthető.

BS-Kiegészítés:

Ha a hagymát nem főzzük meg a vörösborban, hanem azt megisszuk előtte, akkor mindegy, hogy a hagyma mennyire ízletes az ételben.

***

HÚS

Birkahús ízének feljavítása

Szükséges: mustár vagy fél hagyma.

A birkahúsnak nem lesz olyan erős szaga és jobb ízű lesz, ha – miután megborsoztuk és megsóztuk – vékonyan bekenjük mustárral vagy egy félbevágott hagymával.

BS-Kiegészítés:

Nem egyszerűbb, ha a levágás előtti héten csak mustárral és hagymával etetjük a birkát?

***

HÚS

Főtt hús ízesebb, puhább lesz

Szükséges: ecet.

A főtt hús ízletesebb és puhább lesz, ha a vízbe egy kevés ecetet öntünk.

BS-Kiegészítés:

… És? Megisszuk mellé?

***

HÚS

Raguk elsózásának megszüntetése

Szükséges: reszelt, nyers burgonya.

Megszűnik az elsózott íz, ha a raguhoz egy reszelt, nyers burgonyát adunk.

BS-Kiegészítés:

Ha pedig kicsit főzzük még, akkor burgonyafőzelék lesz belőle.

***

HÚS

Ropogós libasült

Szükséges: hideg sör vagy sós víz.

Ha a libasültet a sütési idő vége előtt kevéssel hideg sörrel vagy sós vízzel locsoljuk, akkor rendkívül ropogós lesz.

BS-Kiegészítés:

Mindezt az elfogyasztás után is lelocsolhatjuk hideg sörrel! (Vagy közben kiderült ételmérgezés miatt, vagy ha kiderült, hogy a liba madárinfluenzában szenvedett, akkor meleg és nagy mennyiségű sós vízzel!)

***

HÚS

Ropogós és szaftos sültek

Szükséges: cukor.

Mindenféle sült gyorsan barnul meg és ropogósabb lesz, ha sütés közben egy kevés cukorral szórjuk meg.

BS-Kiegészítés:

Ha barna cukorral, akkor még gyorsabban!

***

HÚS

Sötét és ízletes húsleves

Szükséges: szárított gomba.

A túl világosra sikerült húsleves sötétebb lesz és jobb ízű lesz, ha szárított gombát főzünk benne,

BS-Kiegészítés:

Igaz, akkor már nem igazán hús-, hanem inkább gombaleves!

***

HÚS

Sültek levének jobb ízhatása

Szükséges: alma.

Ha sültek készítésekor egy almaszeletet teszünk a serpenyőbe, akkor pikáns ízű lesz a pecsenyelé.

BS-Kiegészítés:

Ugyanez a módszer fordítva nem alkalmazható almaszósz készítésekor!

***

Folyt. köv.

A praktikák forrása:

Háztartási Kézikönyv – Házi praktikák, fortélyok – Jól bevált háziszerek, praktikus tippek, megjelent a Paramédia Reklámpropaganda Kft. És a PLÁNUM GMK gondozásában

Címkék: humor étel hagyma hús háztartási praktikák

komment

süti beállítások módosítása